GEVELONDERHOUD EN -REINIGING

HOU JE GEVEL IN TOPCONDITIE

Hoe onderhoud je een gevel in crepi? Wel, onze gevelisolatie-systemen en afwerkingen zijn ontwikkeld om je gevelonderhoud tot een minimum te beperken. Toch kan een regelmatige reinigings- en onderhoudsbeurt helpen om je buitenmuren extra te beschermen tegen onze Belgische weersomstandigheden. Een beetje zorg is alles wat je nodig hebt om je gevel jarenlang in topconditie te houden.

De meeste atmosferische vervuiling zoals fijn stof kan je simpelweg vermijden door je gevel met een verf uit ons Clean Concept-gamma te schilderen. Door de Nano Quartstechnologie in deze producten worden vuilafzettingen gewoon weggespoeld wanneer het regent. Onze Clean Concept verf- en pleisterproducten zijn gewapend tegen weer, wind en vuil. Door de speciale oppervlakte structuur wordt vocht beter verdeelt en kan het sneller verdampen. Zo krijgen algen en schimmels geen kans om zich te ontwikkelen na een regenbui. Bovendien zijn deze verven en pleisters bijzonder kleurvast waardoor je langdurig van mooie gevels geniet.

Wil je niet wachten tot het regent? Dan kan je fijn stof ook gemakkelijk zelf wegspoelen met zuiver water onder lage druk. Dit is een eenvoudige techniek die korte metten maakt met regensporen en fijn stof van bijvoorbeeld uitlaatgassen. Wil je je gevel ontdoen van algen? Benevel je gevel dan met een algbestrijdingsmiddel.

Je kan je gevel ook afspuiten met een hogedruk reiniger. Stem de kracht van de waterstraal altijd op de vervuiling en de ondergrond af en probeer het eerst uit op een klein, niet zichtbaar stuk. Werk trouwens alleen met een hogedruk reiniger bij warm en zonnig weer, dan kan je gevelbekleding goed drogen.

Je kan je vervuilde gevel ook aanpakken met de hulp van een stoomgenerator. Dit is een lichte reinigingsmethode waarbij stoom het vuil losweekt. Ook hier probeer je de techniek het beste even uit op een klein stukje gevel.

Een vakman kan perfect inschatten welke methode het beste werkt om je gevel te onderhouden. Zitten er door omstandigheden barsten in de gevel? Laat dan een specialist bepalen hoe je deze scheuren duurzaam kan opvullen.

Je buitengevel isoleren en bekleden?