Onze systemen

Caparol heeft verschillende oplossingen om een thermisch gevelisolatiesysteem optimaal tot zijn recht te laten komen. Soms is budget doorslaggevend, in andere gevallen moet een systeem vooral kunnen weerstaan aan de soms stevige impact van zijn omgeving

Ook voor donkere kleuren zijn er technisch verantwoorde systemen. Caparol creëerde Capatect, dat zijn vier systemen voor alle omstandigheden en voorkeuren. Hieronder vind je een overzicht van onze meest gebruikte systemen, stuk voor stuk ontwikkeld met gevoel voor kwaliteit en duurzaamheid.

Capatect Carbon

 • voor extreem belaste gevels
 • slagvast
 • bevat carbonvezels
 • langdurig proper met lange kleurstabiliteit

Capatect Carbon voor gevels waar extreme belasting voorkomt, heeft Caparol met al zijn know-how dit carbonsysteem ontwikkeld. De wapeningslaag met carbonSpachtel zorgt ervoor dat een ongeëvenaarde slagvastheid wordt verkregen bij geringe laagdikte. De impact van grote hagelstenen, omvallende fietsen of hard getrapte voetballen maakt geen kans. In de wapeningspleister zijn carbonvezels verwerkt, die inmiddels ook alomtegenwoordig zijn in andere sectoren waar sterkte en lichtheid noodzakelijk zijn. De afwerking met de Thermosan sierpleister zorgt voor langdurig propere gevels met een lange kleurstabiliteit, zelfs bij de traditioneel moeilijke kleuren.


 

Capatect Carbon Dark

 • voor de donkerste kleuren
 • weerstand tegen thermische en mechanische impact

Er is steeds meer vraag naar erg donkere kleuren voor gevels. Door de hiermee gepaard gaande invloed va zonnestraling, worden extreem hoge eisen gesteld aan de kwaliteit van het ganse systeem. Oppervlaktetemperaturen van meer dan 70° C komen voor bij het gebruik van donkere kleuren. Met Carbon Dark speelt u op zeker. De Carbonvezelversterkte wapeningslaag garandeert een adequate weerstand tegen zowel thermische als mechanische impact


 

Capatect Basic Pro

 • efficiënt
 • economisch
 • jarenlang kleurechte, propere gevels

Elk component van dit systeem is ontworpen om efficiënt te zijn. Efficiënt en economisch, want op kwaliteit en efficiëntie wordt niet bespaard bij  Caparol, ook niet bij dit basissysteem. Het is het meest vergelijkbaar met de andere op de markt bestaande systemen, alleen blinkt het uit in de geschiktheid op meerdere details. De isolatieplaten zijn te kiezen in functie van de verwachte energieprestatie. De afwerklaag weerstaat aan alle weersinvloeden en garandeert jarenlang mooie, kleurechte en propere gevels.


 

Capatect Peri-M

 • tegen slijtage
 • betaalbaar en technisch verantwoord
 • beschermt gevoeligste zones

Op sokkels en bij entreepartijen treedt slijtage snel op. Het sokkelisolatiesysteem Capatect Peri-M is speciaal ontwikkeld voor toepassing op deze zwaar belaste geveldelen. Ook voor de omgeving van het maaiveld, waar spatwater bij regen het systeem vaak erg belast, is dit het ideale systeem. Voor het eerst is er een betaalbare en technisch verantwoorde oplossing beschikbaar om  de meest gevoelige zones van een gevel naadloos te beschermen, ook in buiten- en binnenhoeken. Vrij vorm te geven. 

Met de Capatect speelt Caparol in op de behoeften van de markt:
een oplossing op maat voor elke situatie of behoefte.

Meer woongenot, lagere energiefactuur

bereken zelf je besparing

Onze systemen

Uiterst sterk
Carbon
Capatect
Carbon
meer info
Donkere kleuren
Capatect
Carbon Dark
meer info
Basis model
Capatect
Basic Pro
meer info
Maaiveld
Capatect
Peri-M
meer info