WAAROM WERKT ISOLEREN LANGS BUITEN

BETER DAN SPOUWMUURISOLATIE?

Isoleren langs buiten met Capatect verhoogt je wooncomfort. Het vermindert je energieverbruik en houdt de temperatuur in je woning aangenaam tijdens elk seizoen. In de winter verlies je minder warmte en in de zomer blijft het lekker koel. Da’s goed voor het milieu en je portemonnee.

In vergelijking met spouwmuurisolatie stijgen woningen die langs buiten geïsoleerd zijn meer in waarde door de mooie afwerking. En ook de subsidie op isolatie is erg voordelig bij gevelbezetting. Vraag bij je netbeheerder en gemeente na welke premies en subsidies er zijn en op welke vergoeding jij kunt rekenen.

Bij nieuwbouw is isoleren langs buiten
altijd de beste optie

Met Capatect kunnen we je buitengevel tegelijkertijd isoleren en bekleden. Je huis wordt in een klap afgewerkt. En je hoeft geen spouwmuren te bouwen om ze achteraf pas te isoleren. Je vermijdt dus heel wat zinloos, duur en dubbel werk. Daarnaast is Capatect ontwikkeld om een maximaal rendement te behalen. Je nieuwbouw langs buiten isoleren is simpelweg doeltreffender dan met spouwmuurisolatie.

Je spouwmuur achteraf isoleren is
niet altijd mogelijk

Een spouwmuur isoleren is in vele gevallen niet zinvol of zelfs niet mogelijk.

 

Langs buiten isoleren is een betere keuze wanneer:

Je een kleine spouwbreedte hebt
Bij een kleine spouwbreedte heb je niet veel ruimte voor isolatiemateriaal. Het is dus moeilijker om een merkbare thermische verbetering te bekomen. Daarnaast komt spouwvervuiling veel vaker voor bij kleine spouwbreedtes. Die spouwvervuiling is nefast voor de spouwmuurisolatie want mortelresten en puin zorgen ervoor dat de spouwvulling ongelijkmatig verdeeld wordt met koudebruggen en vochtdoorslag tot gevolg.

Er al koudebruggen in je gevel aanwezig zijn
Ook na het vullen van de spouwmuur blijven koudebruggen bestaan en doen ze heel wat afbreuk aan de voordelen van een geïsoleerde woning.

Je gevel geschilderd, bepleisterd is of uit geëmailleerde baksteen bestaat
Daardoor kan de gevelsteen niet voldoende drogen waardoor de bepleistering of verflaag kan loskomen of waardoor er vorstschade aan het metselwerk ontstaat.

Je gevel vorstschade, scheuren of loszittend voegwerk heeft
Dit geeft gemakkelijk vochtdoorslag tot in de binnenmuur en resulteert bij vriestemperaturen in nog meer vorstschade aan de gevelsteen.

Je gevel veel blootgesteld wordt aan wind en regen uit het zuiden, westen of zuid-westen
Dit geeft vochtdoorslag tot in de binnenmuur waardoor je bij vriestemperaturen met vorstschade te maken krijgt.

Je gevel bestaat uit gevelstenen met een hoge wateropname
Dit geeft vochtdoorslag tot in de binnenmuur en resulteert bij vriestemperaturen ook weer in vorstschade.

Kan je de spouwmuur na-isoleren?

Ook als je spouwmuur al geïsoleerd is, kan deze nog met een thermisch gevelisolatiesysteem afgewerkt worden. Met na isoleren kan je per jaar tot de helft van je energiefactuur besparen. Bovendien bestaat er een totaalrenovatiebonus voor wie drie of meer groene investeringen combineert binnen de vijf jaar. Deze premie komt bovenop bestaande individuele subsidies. Je vindt hierover meer informatie op www.energiesparen.be.

Isoleren langs buiten,
een facelift voor je woning

Door je muren langs buiten te isoleren, krijgt de waarde van je huis twee keer een boost. Je woning verbruikt een stuk minder energie waardoor je energiekosten verlagen. Maar daarnaast stijgt ook de waarde van je huis want energie-efficiënte woningen zijn momenteel erg gegeerd.

Bovendien geeft een gevelisolatiesysteem met crepi, steenstrips of een combinatie van de twee, je huis weer een eigentijds karakter. Dankzij een goede energiescore en een mooie afwerking kan een oudere woning weer concurreren op de huizenmarkt. Een slimme investering.

Muurisolatie is goed voor je gezondheid.